Evenement

Flevolandbouw: waar het staat en waarheen het gaat

Datum: 
12 december 2018

JLandbouw is een van de pijlers van de Flevolandse economie. Ze zijn trots op de goede naam van onze agrarische sector en de producten van Flevolandse bodem. De provincie Flevoland jaagt innovaties in de sector aan en stimuleert duurzaamheid. Daarbij zetten we Europese middelen in via het plattelands ontwikkelingsprogramma (POP3), experimenteren we via de proeftuinen van het provinciale programma Landbouw Meerdere Smaken met de inzetbaarheid van nieuwe ontwikkelingen en jagen innovaties  aan die tijdens de Floriade 2022 in Almere een podium kunnen krijgen.

Op woensdag 12 december bieden zij je op een inspirerendelocatie in de buurt van Zeewolde een programma dat vanuit verschillende invalshoeken kijkt naar de ontwikkelingen van de (Flevolandse) landbouwsector. Om te beginnen wisselen gedeputeerde Harold Hofstra en de heer Leo Oprel van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit met je van gedachten over de toekomst van de landbouw. Vervolgens wordt in parallelle sessies ingegaan op specifieke actuele thema’s in de landbouw. Afhankelijk van jouw interesse kun je kiezen voor een wat meer interactieve workshop van 1,5 uur of voor twee workshops van elk drie kwartier. Nadat gedeputeerde Jan-Nico Appelman een terugblik heeft gegeven op het verloop en de oogst van de middag besluiten ze de middagsessie rond 17 uur met een borrel, waarbij zij je graag verrassen met inventieve hapjes van eigen bodem.

Kijk voor het volledige programma op de website van de Provincie Flevoland.

Aanmelden

Je kunt aan de bijeenkomst deelnemen door je aan te melden via: plattelandsontwikkeling@flevoland.nl onder vermelding van: ‘aanmelding FLEVOLANDBOUW 12 DECEMBER-MIDDAG’.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 7 december. Na aanmelding ontvang je van de provincie Flevoland een deelnamebevestiging en verdere informatie over de locatie en het programma inclusief de workshops.

Datum 12 december 2018
Tijd 14.30 – 18.00 uur
Locatie een inspirerende locatie in Zeewolde, Zuid-Flevoland