Evenement

Grootste foodfestival van Europa naar Den Bosch

Datum: 
13 oktober 2018

Den Bosch is op 13 oktober gaststad voor World Food Day 2018, het grootste foodfestival van Europa met inhoudelijke talkshows, workshops en excursies. Doel van het festival is om consumenten een kijkje achter de schermen te geven van hun dagelijkse kost. Wereldvoedseldag is in 1979 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Op deze dag wordt jaarlijks in meer dan 150 landen wereldwijd stilgestaan bij de problemen en oplossingen die schuilgaan achter honger. World Food Day is een initiatief van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de provincie Noord-Brabant, gemeente ‘s-Hertogenbosch en We are Food – Den Bosch Celebrates Food. Sprekers zijn o.a. George Steinmetz (fotograaf National Geographic) en Michiel Bakker (Google Food Program).

Bokkenburgers en robots

Elke dag gaan 815 miljoen mensen met honger naar bed, terwijl er tegelijkertijd twee keer zo veel mensen zijn met overgewicht of obesitas. Het programma van World Food Day richt zich dit jaar specifiek op de kansen die data en technologie bieden om eerlijke handel, duurzaamheid en gezondheid voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Daarnaast zijn er excursies en workshops waarin bezoekers ontdekken hoe het voedsel dat dagelijks op je bord ligt daar terecht komt. 

Een greep uit het programma:

  • Vraag Michiel Bakker van het Google Food Program het hemd van het lijf over de filosofie achter de maaltijden die Google wereldwijd serveert aan werknemers;
  • Kijk mee naar nooit eerder vertoond werk van George Steinmetz (National Geographic), live toegelicht door de bekende fotograaf zelf;
  • Volg diverse live kookshows;
  • Doe mee aan een Masterclass Groenteparadijs en haal het beste uit seizoensproducten;
  • Ga op excursie naar een echte vertical farm in Eindhoven: Duurzame Kost;
  • Leer alles over wijn maken tijdens de excursie naar de wijnboer Winery & Herbs;
  • Doe de ‘blockchain experience’ en kom er achter wat deze nieuwe technologie betekent;
  • Doorlopend programma met bokkenburgers, robots, 3D printers en andere voedselinnovaties. 

Kijk voor het volledige programmaoverzicht op www.worldfoodday.nl.

Honger en voedselzekerheid

Het evenement in Den Bosch is het grootste publieksevenement in Europa dat aandacht vraagt voor honger en voedselzekerheid. Eerdere edities vonden plaats in Rotterdam (2016) en Ede (2017). Wereldvoedseldag is in 1979 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Op deze dag wordt jaarlijks in meer dan 150 landen wereldwijd stilgestaan bij de problemen en oplossingen die schuilgaan achter honger.

Ga voor het volledige programma en een gratis entreebewijs naar www.worldfoodday.nl.