Evenement

Innovatiecafé - "Voedselbos, eetbare natuur, sociale tuin... iets voor jou?"

Datum: 
19 april 2018

Ben jij bezig met voedsel in jouw buurt? Of heb je plannen om een voedselbos als nieuw verdienmodel te ontwikkelen? Ben je benieuwd naar andere initiatieven en hoe ze het hebben aangepakt? Wat willen ze bereiken en wat hebben ze al bereikt? Waar lopen ze tegen aan?

In het Groene Hart zijn er steeds meer initiatieven rond voedselbossen, eetbare natuur, eetbare buurt of sociale tuin. Die zijn soms begonnen als burgerinitiatief, soms als onderdeel van gemeentebeleid. Ook zijn er ondernemers die een voedselbos willen starten als nieuw verdienmodel. Velen van hen zijn geïnspireerd geraakt door de principes van de permacultuur die ze vervolgens combineren met voedsel- en natuureducatie.

Op donderdagmiddag 19 april organiseren de drie LEADER-groepen in het Groene Hart  - Polders met Waarden, Holland Rijnland en Weidse Veenweiden - in samenwerking met Groene Hart werkt! en de Rabobanken in het Groene Hart - hierover een innovatiecafé!

Datum: Donderdagmiddag 19 april 14.00-17.00.
Locatie: het oude stadhuis van Oudewater, Visbrug, Oudewater
Toegang: gratis

Tijdens het café krijg je inspirerende voorbeelden en informatie en zullen initiatiefnemers hun projectidee pitchen. In het tweede deel van de middag is er alle ruimte om met de initiatiefnemers en de sprekers in gesprek te gaan over hun of jouw ideeën en om kennis en contacten uit te wisselen. Alle ingrediënten voor een inspirerende middag!

Binnenkort is het volledige programma beschikbaar en kun je je aanmelden. Kijk voor meer informatie op de pagina's van: Polders met Waarden, Holland Rijnland en Weidse Veenweiden