Nieuws

Jonge landbouwers in het nieuws met jubileum en JOLA

Afgelopen weekend waren de jonge boeren volop in het nieuws. Het NAJK vierde haar veertigjarige jubileum met een inspirerend programma. Minister Carola Schouten sprak daarbij de NAJK-leden toe en nam een cadeautje mee. Het kabinet trekt 75 miljoen uit voor startende jonge boeren.

Minister Carola Schouten: ‘De agrarische sector maakt zich al langere tijd zorgen over bedrijfsopvolging. Jonge ondernemers die heel gemotiveerd zijn boer te worden lopen bij de start van de onderneming of bedrijfsopvolging vaak tegen hoge financiële lasten aan. Het is voor jonge boeren niet eenvoudig financiering te krijgen voor deze beginfase." Lees hier het volledige persbericht.

Openstelling JOLA

Daarnaast kunnen jonge boeren vanaf 4 december 2017 voor de derde keer gebruik maken van de POP-subsidieregeling jonge landbouwers (JOLA). Een regeling waarbij het NAJK aan de voorkant betrokken is. Ook deze keer stellen de provincies de regeling open en is de investeringslijst verder uitgebreid. Lees hier meer over de JOLA-regelingen per provincie.