Nieuws

Kom grasduinen in het overzicht van POP3 innovatieprojecten

Op de website van het Netwerk Platteland staat een overzicht met inmiddels al 185 POP3-innovatieprojecten. We verwachten dat aan het eind van de programmaperiode 230 projecten van de POP-maatregelen 7 en 8 in de database staan. In deze database kun je informatie vinden over verschillende projecten op het gebied van bodem, klimaat, precisielandbouw, gewasbescherming en nog veel meer! Een aantal van deze innovatieprojecten is inmiddels afgerond. Bij de projecten staan contactgegevens, wel zo handig als je vragen hebt of zelf kennis wilt delen.

Circa 25 innovatieprojecten zijn inmiddels afgerond, waaronder het Overijsselse project 'De ontwikkeling van een duurzaam en economisch verantwoord leliebollenspoelproces'. Uit de eindrapportage van het project blijkt dat de behaalde resultaten in lijn zijn met de verwachtingen. Er is een circulair leliebollenspoelsysteem ontwikkeld dat zowel duurzaam is als economische voordelen oplevert (zie foto).

Zoeken naar projecten

Ook op zoek naar informatie over innovatieprojecten? Kijk dan even in de database. De projecten zijn weergegeven op de kaart van Nederland met blauwe pinnetjes. Klik op een pinnetje en vervolgens op de titel van het project om bij de projectinformatie te komen. Ook kan op thema of op sector worden gezocht. Vink daarvoor één van de categorieën aan, die rechts naast de kaart staan.

Leliebollen spoelproces