LEADER (lokale initiatieven)

Multifunctioneel dorpshart - LEADER Noordoost Twente

Door de komst van Kulturhus de Mare heeft de leefbaarheid in Noord Deurningen een grote impuls gekregen. Veel activiteiten, van sport tot cultuur, vinden er plaats. Om dit succes vol te houden is het door ontwikkelen van de dorpskern van groot belang. Met verschillende bewoners van Noord Deurningen zijn gesprekken gevoerd en samen is tot een integrale aanpak gekomen.

Multifunctioneel Dorpshart Noord Deurningen is de herinrichting van de dorpskern. Door de integrale aanpak ontstaat er een zichtbare dorpskern die recht doet aan zowel de geschiedenis van het dorp als ook een echte ‘belevingsplek’ met voorzieningen voor jong en oud.

De basis is de geschiedenis van het dorp Noord Deurningen. De vroegere ‘plint’ komt terug door middel van een border rondom de dorpskern. Dit komt ten goede flora en fauna en geeft educatief ook mogelijkheden. De parkeerplaats is verouderd en wordt vernieuwd. In de vernieuwing van de parkeerplaats wordt ook rekening gehouden met culturele- en sportevenementen. Een mooie toevoeging voor de leefbaarheid Noord Deurningen.

Multifunctioneel dorpshart