Nieuws

Samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland rond stadslandbouw

Op 15 december 2017 vond de ontmoeting Low Countries - Urban Farming plaats. In de Nederlandse ambassade in Brussel volgden zo’n 70 gasten uit Vlaanderen en Nederland presentaties over de landelijke, regionale en lokale aanpak van overheid en ondernemers rond dit thema. De samenwerking smaakt naar meer. Ook bij een andere vorm van stadslandbouw, Community Supported Agriculture (CSA), vindt binnenkort een grensoverschrijdende bijeenkomst plaats.

Tijdens de bijeenkomst over Urban Farming zijn verhalen gedeeld en is kennis uitgewisseld. Ook tijdens het veldbezoek aan Atelier Groot Eiland in Brussel. Dit is een moestuin van 1500 vierkante meter producten levert voor een restaurant, lunchroom, een winkel en lokale bio-markten. De uitwisseling tussen beide landen krijgt zeker een vervolg om verder te ontdekken wat van elkaar geleerd kan worden, zowel op beleidsniveau als rond verdienmodellen en educatie. Het eerste zaadje is geplant voor een vruchtbare bilaterale samenwerking. Lees ook  de presentaties en een terugblik op de dag.

Ook bij CSA grensoverschrijdende samenwerking

Op 13 en 14 januari 2018 vindt een Community Supported Agriculture (CSA) conferentie plaats op de Eemlandhoeve in Bunschoten. Onderdeel van het programma is een bezoek aan bedrijven rondom Amersfoort. De bijeenkomst is voor en door boeren, tuinders, betrokken bestuurders en vrijwilligers. Aan de deelnemers wordt een interessant programma geboden met presentaties, workshops en excursies.

Zie ook het evenement op deze website van 7 juni 2017: Stadslandbouw Nederland start met delen

 

Stadslandbouw