Evenement

Voedsel1000: Bouw mee aan ons Brabants voedselsysteem!

Datum: 
19 februari 2019

Ons voedselsysteem gaat over alles en iedereen die verbonden is met voedsel: van boer tot burger. In Noord-Brabant is de voedselsector een belangrijke economie en creëert het veel werkgelegenheid. Wereldwijd blinkt de sector uit qua innovatie, kennis en productiviteit.

De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker en gezond voedsel dat goed is voor mens, dier én omgeving? Een simpel antwoord is niet weggelegd voor deze vragen. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant op dinsdag 19 februari 2019 van 14:00 uur tot 20:00 uur een Voedsel1000. Tijdens de Voedsel1000 gaan deelnemende Brabanders met elkaar in gesprek over deze uitdagingen. Het doel hiervan is om samen tot oplossingen proberen te komen die vastgesteld kunnen worden in het eerste Brabantse Voedselbesluit.

Aanmelden

Komt u uit Brabant? En denkt u wel eens na over het voedsel dat u dagelijks eet? Waar komt het vandaan? Hoe wordt het geproduceerd en verwerkt? Of heeft u juist ideeën of een mening over hoe dit anders kan, beter, slimmer en wellicht ook schoner? Meld u dan vandaag nog aan voor de Voedsel1000!

Meer informatie vind je op: http://www.voedsel1000.nl/