Ondernemers in de korte voedselketens in beweging

Hoe kan de beweging worden versterkt, wat zijn de kansen voor de toekomst en waar liggen eventuele knelpunten? Deze vragen stonden centraal tijdens zeven bijeenkomsten, specifiek gericht op de ondernemers in de korte ketens.

De deelnemers zochten naar samenwerking met andere ketenpartners, naar nieuwe markten en sommigen worstelden met hoe promotie, marketing, logistiek en ICT vorm te geven.

Tal van bijeenkomsten

In acht provincies heeft het Netwerk Platteland inmiddels, samen met de Provincies en tal van andere organisaties, bijeenkomsten georganiseerd.

De laatste bijeenkomst was op 1 maart 2018 in Limburg. Deze was  goed bezocht door enthousiaste ondernemers, enkele adviseurs, mensen van kennisinstellingen, vertegenwoordigers van de overheid en maatschappelijke organisaties.

Aandacht voor twee trajecten

In alle provincies zijn er tijdens de bijeenkomsten verbindingen gelegd en vervolgacties in gang gezet. Ook in Limburg met bijzondere aandacht voor twee trajecten die op korte termijn van start gaan:

  • Pilot (april-juni) voor agrariërs die aan lokale zorginstellingen willen gaan leveren georganiseerd door de Rabobank.
  • Module over promotie en marketing voor MKB ondernemers georganiseerd door de HAS Kennistransfer en LIOF

Het effect van de bijeenkomsten is ook terug te zien bij de POP3 innovatieprojecten. Ongeveer een kwart van de lopende projecten heeft betrekking op nieuwe ketens en nieuwe markten.

Resultaten bijeenkomsten

Dutch Agri Food Week

Om van elkaar te leren en elkaar te inspireren organiseert het Netwerk Platteland op 11 oktober in de Dutch Agri Food Week (DAFW) een Netwerkbijeenkomst “nieuwe ketens, nieuwe markten” voor deze projecten.  Hou de nieuwspagina’s van Netwerk Platteland en DAFW in de gaten voor informatie over deze bijeenkomst.