Nieuwsbrief Netwerk Platteland juni 2020

Beste netwerkpartner,

In de juni-editie van de Nieuwsbrief Netwerk Platteland vragen we je om te stemmen op jouw favoriete plattelandsproject in Europa voor de Rural Inspiration Awards 2020 (#RIA2020). Vanuit Nederland zijn ook projecten ingezonden. Uiteindelijk is Brickz, een natuurlijke grondverbeteraar, genomineerd. De online uitreiking vindt 25 juni plaats.

Ook lees je over het gebruik van Technology Readiness Levels (TRL) voor Horizon-projecten. Het TRL-systeem wordt gebruikt om het ontwikkelingsstadium van een innovatie te bepalen. Zou deze systematiek ook werken voor POP3-innovatieprojecten?

Verder kondigen wij de komst van Peter Graven aan als plaatsvervangend directeur en teamleider van het Programmateam. Hij versterkt het Regiebureau POP vanaf 1 augustus. En wij berichten over een nieuwe pilotregeling tijdens de transitieperiode. De pilots zijn bedoeld om uit te zoeken hoe het toekomstig GLB beter ingezet kan worden om kringlooplandbouw in een divers boerenlandschap te realiseren.

Tot slot brengen wij nogmaals het themanummer over 'Boer in de keten' onder de aandacht, dat samen met een aantal netwerkpartners is gemaakt.

Wij wensen je veel leesplezier!

Vriendelijke groeten van de medewerkers van het Regiebureau POP