Nieuwsbrief Netwerk Platteland oktober 2020

Beste netwerkpartner,

In de oktobereditie van de nieuwsbrief Netwerk Platteland wordt jouw inbreng gevraagd voor het Europese landbouwbeleid (GLB). In online sessies kun je meedenken over het belonen van toekomstbestendig boeren.

De workshops worden georganiseerd door de programmaorganisatie die werkt aan het Nationaal Strategisch Plan voor het nieuwe GLB. Daarnaast heeft de Europese Commissie jouw mening nodig bij het maken van de langetermijnvisie op het Europees platteland (Long Term Vision). Je kunt daarvoor deelnemen aan een enquête.

Ook lees je over twee waardevolle bijeenkomsten: de LEADER-dag op 2 oktober, die voor het eerst plaatsvond in een ‘hybride’ vorm, en de Netwerkbijeenkomst Plantgezondheid op 23 september, waar rijkelijk werd geoogst.

Tot slot een bericht over de inhoudelijke evaluatie van de POP3-maatregel Kennisverspreiding door het onafhankelijk adviesbureau Bartels. De geïnterviewde projectleiders geven aan dat de maatregel heeft bijgedragen aan een toename van het kennisniveau en een verandering in de bedrijfsvoering van boer en tuinder.

In november verschijnt de volgende nieuwsbrief. Veel leesplezier!

Vriendelijke groeten van de medewerkers van het Regiebureau POP